הבלוג

ברוכים הבאים לספרית המילים שלי.

כאן תוכלו למצא מגוון מאמרים, מדריכי גידול ושאר ירקות, קריאה מהנה!

מבוא לחקלאות אורבנית

ידע כללי ומדעי על חקלאות אורבנית,ההיסטוריה והתרומה שלה לעתיד

מדריכי גידול

כיצד לגדל צמחים בבית, הנבטה, שיטות גידולוטכניקות, איזה ציוד הנבטה צריך ועוד מגוון מדריכיםשישמשו אתכם לגידול הביתי

חינוך ירוק

חינוך הדור הבא לחקלאות אורבנית, מצמיחים את דור העתיד!

הפילוסוף ההידרופוני

מקבץ סיפורי מסע מהבלוג האישי

פוסטים אחרונים

מתי קוטפים? מתי משקים? מתי מקשיבים?

יש שעות שאסור לקצור בהן דבר. את זה למדתי לא מספר, לא ממורה… אלא מהעלים עצמם. הם לימדו אותי להקשיב… לא לשמש, לא לרוח, אלא לשקט שבין טיפות הלילה. כי אם

עגבנייה חושנית

יש פירות שמנסים להתחפש לירק. ויש ירקות שמתחזים לפרי. אבל עגבנייה? היא לא מתאמצת. היא פשוט היא. פקעת מתוחה של צבע, מיץ, חמיצות, ומתיקות שמתפרצת דווקא כשלא התכוננת. את העגבנייה

שום- לא מבקש כלום

שום. לא מבקש כלום יש צמחים שמבקשים שיאהבו אותם.עגבנייה מחייכת, בזיליקום מתלטף, תות שדה מתחנף.ואז יש את השום. הוא לא מבקש כלום.לא חיבוק, לא תשומת לב. להפך.הוא מתעטף בריח שדוחה,

הפלפל – מהגר עולמי

הפלפל שאתם חותכים לסלט או צולים בתנור הוא לא סתם ירק- הוא מהגר עולמי, נווד עם מגון זהויות. הפלפל (Capsicum) הגיע אלינו ממדינות אמריקה, אבל הדרך שעבר כדי להגיע לצלחת

בצל ירוק – העדינות שמכילה עוצמה

בעולם שבו הכוח נתפס לעיתים קרובות כדבר קשיח, אגרסיבי ונוכח, יש מי שמראה לנו שאפשר להיות עדינים- ועדיין מלאים בעוצמה. הבצל הירוק הוא דוגמה מושלמת לזה. הוא לא דומיננטי כמו

תירס צבעוני – הטבע לא חייב להיות הגיוני

אנחנו אוהבים למצוא היגיון בעולם. סדר, חוקיות, תבניות קבועות. אבל אז מגיע משהו כמו תירס זכוכית – והוא פשוט זורק את כל החוקים לפח. למה בעצם שהתירס יהיה צהוב, אחיד,

אפונה – המרדף הנואש אחרי שלמות

אנחנו אובססיביים לשלמות. רוצים קווים ישרים, סימטריה, דיוק. אנחנו מתעצבנים כשהדברים לא מסתדרים כמו שצריך, כשמשהו יוצא קצת עקום. אבל אז מגיעה האפונה – ומוכיחה שהשלמות האמיתית היא דווקא בכאוס,

מנגולד – יופי שלא מתנצל

יש צמחים שהעולם כולו מכיר ומעריץ, ויש כאלה שלוקח להם זמן לקבל את ההכרה שמגיעה להם. המנגולד במשך שנים הסתובב בצידי הדרך, ונראה כמו גרסה לא החלטית של תרד. צבעוני

דילוג לתוכן