גידול נבטים סינים

נבטי שעועית מש, או בשמם העממי נבטים סינים, הנם הנבטים הנפוצים ביותר. יש לכך כמה סיבות שהמרכזית היא השימוש בהם לתבשילים מוקפצים. הם גם בין הנבטים היחידים שאוכלים אותם עוד לפני שהנבט מייצר כלורופיל והם עדיין לבנים צהובים מה שמותיר להם טעם יותר ניטרלי.

שלבי הגידול הם פשוטים ונמשכים כ 8-10 ימים תלוי בתנאי הסביבה ובמצע הגידול.

שלבי ההנבטה:

  1. השריה של זרעי המש למשך כ-12 שעות .
  2. הכנת מצע גידול בכלי גידול. בסרטון אני משתמש בערכת הגידול של אקוטל שכוללת כלי גידול מפלסטיק ומצע של שבבי קוקוס.
  3. בכלי הפלסטיק מפזרים את מצע הקוקוס (בגובה 2-3 ס"מ) ומהדקים היטב.
  4. מרטיבים קלות את מצע הקוקוס.
  5. מפזרים את זרעי המש באופן שבו הם לא שוכבים זה על זה אבל נוגעים זה בזה.
  6. מניחים על הזרעים משקולת. בסרטון אני מניח קלקלר שמכסה את כל כלי ההנבטה ועליו אבן כבדה.
  7. במשך כ-3 ימים משקים את הזרעים אחת ליום עם שפריצר מלמעלה.
  8. ברגע שרואים שלזרעים יש שורשים ומתחיל לצאת גבעול קטן (3-4 ימים), ממשיכים בהשקיה רק שעכשיו משקים את מצע הגידול עצמו מלמטה ולא את הנבטים מלמעלה.
  9. אחרי 4-5 ימים נוספים, ורגע לפני שלנבט יש עלים מפותחים הנבטים מוכנים לקציר.
  10. ניתן לאכסן במקרר בכלי פלסטיק אטום ומחזיק מעמד עד 14 יום

 שימושים

נבטים סינים נהדרים לתבשילים מוקפצים (בישול קצר בלבד). למעשה זהו הנבט היחיד שמתאים לכך.

הם מתאימים כמובן גם לסלטים ולכריכים וטעמם קרנצ'י מתקתק.

ערכים תזונתיים

מכילים חלבון איכותי, הרבה חומצות אמינו, נוגדני חמצון, אנזימים, מינרלים כמו ברזל, מגנזיום, אשלגן, זרחן וסידן.
הם מכילים את הוויטמינים:
 vitamins – E, C, 12B, 3B, 2B, 1B, A

רוצים להכיר עוד את עולם הנבטים?

סדנת הנבטים שלנו מתחילה פה

שתפו בפייסבוק
שתפו בוואטס אפ

להרשמה סדנא, מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם.

להרשמה לאירוע , מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם.