גידול נבטי אפונה

נבטי אפונה (Micro pea leaves) הם למעשה מיקרוגרין.

שלבי הגידול הם פשוטים ונמשכים כ 8-10 ימים תלוי בתנאי הסביבה ובמצע הגידול.

שלבי ההנבטה:

  1. השריה של זרעי האפונה למשך כ-12 שעות .
  2. הכנת מצע גידול בכלי גידול. בסרטון אני משתמש בערכת הגידול של אקוטל שכוללת כלי גידול מפלסטיק ומצע של שבבי קוקוס.
  3. בכלי הפלסטיק מפזרים את מצע הקוקוס (בגובה 2-3 ס”מ) ומהדקים היטב.
  4. מרטיבים קלות את מצע הקוקוס.
  5. מפזרים את זרעי האפונה באופן שבו הם לא שוכבים זה על זה אבל נוגעים זה בזה.
  6. מניחים על הזרעים משקולת. בסרטון אני מניח קלקלר שמכסה את כל כלי ההנבטה ועליו אבן כבדה.
  7. במשך כ-3 ימים משקים את הזרעים אחת ליום עם שפריצר מלמעלה.
  8. ברגע שרואים שלזרעים יש שורשים ומתחיל לצאת גבעול קטן (3-4 ימים), חושפים לאור (ללא שמש ישירה) את הנבטים וממשיכים בהשקיה רק שעכשיו משקים את מצע הגידול עצמו מלמטה ולא את הנבטים מלמעלה.
  9. אחרי 4-5 ימים נוספים, וברגע שלנבט יש קונקנות (הדברים המסתלסלים האלו בין העלים) הנבטים מוכנים לקציר.
  10. ניתן לאכסן במקרר בכלי פלסטיק אטום ומחזיק מעמד עד 14 יום

שימושים

נבטי אפונה נהדרים בסלט או בכריך ומומלצים מאד כקישוט על כל מנה.

ערכים תזונתים

נבטי אפונה עשירים בויטמין A, C, ובחומצה פולית. משקה של נבטי אפונה חלוטים במים רותחים עשוי לסייע לסובלים מאבנים בכליות. בנוסף, הנבטים הם מקור מצוין לריבופלאבין, אשלגן ומנגן.








רוצים להכיר עוד את עולם הנבטים?

סדנת הנבטים שלנו מתחילה פה

שתפו את הפוסט

יש לכם שאלה?

מתעניינים בעולמות ההידרופוניקה והחקלאות אורבנית? הגעתם למקום הנכון, מוזמנים לשאול כל שאלה, נשמח לעזור!