נבטי חמנייה
השלבים של גידול נבטיה חמניה הם פשוטים ונמשכים כ 6-8 ימים תלוי בתנאי הסביבה ובמצע הגידול.
שלבי ההנבטה:
- השריה של זרעי החמנייה למשך כ-12 שעות .
- הכנת מצע גידול בכלי גידול. בסרטון אני משתמש בערכת הגידול של אקוטל שכוללת כלי גידול מפלסטיק ומצע של שבבי קוקוס.
- בכלי הפלסטיק מפזרים את מצע הקוקוס (בגובה 2-3 ס”מ) ומהדקים היטב.
- מרטיבים קלות את מצע הקוקוס.
- מפזרים את זרעי החמנייה באופן שבו הם לא שוכבים זה על זה אבל נוגעים זה בזה.
- מניחים על הזרעים משקולת. בסרטון אני מניח קלקלר שמכסה את כל כלי ההנבטה ועליו אבן כבדה.
- במשך כ-3 ימים משקים את הזרעים אחת ליום עם שפריצר מלמעלה.
- ברגע שרואים שלזרעים יש שורשים ומתחיל לצאת גבעול קטן (3-4 ימים), חושפים לאור (ללא שמש ישירה) את הנבטים וממשיכים בהשקיה רק שעכשיו משקים את מצע הגידול עצמו מלמטה ולא את הנבטים מלמעלה.
- אחרי 4-5 ימים נוספים הנבטים מוכנים לקציר.
- ניתן לאכסן במקרר בכלי פלסטיק אטום ומחזיק מעמד עד 14 יום
שימושים
אז אחרי גידול נבטי חמניה מוצלח, נבטי חמנייה נהדרים בסלט או בכריך ואף מאד פופולריים במגוון שייקים.
ערכים תזונתים
על בסיס מחקרים רפואיים נבטי חמנייה הם אולי מזון ה- anti-againg העוצמתי ביותר מבין כל סוגי הנבטים.
נבטי חמניה עשירים באנרגיה ועוזרים לתחושת שובע. עוזרים לבניית מסת שריר. מכיל כמות גדולה של אבץ ולכן טוב להגביר פוריות. כמות גדולה של וויטמין B וחוצמה פולית ומינרלים כמו סידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן.
וויטמין A,B,E,D